Westerwolde

met verschillende bezienswaardigheden

Klooster Ter Apel

Het klooster is opgericht in de 14e eeuw en was oorspronkelijk een huis voor de Norbertijnen-monniken. Het klooster heeft een lange en rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen veel veranderingen ondergaan.

Het klooster is bekend om zijn prachtige gotische architectuur en interieur, waaronder een schitterende kapel en een bibliotheek met zeldzame boeken en manuscripten. Het klooster heeft ook een uniek museum, waar de bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en de cultuur van het klooster.

Tegenwoordig fungeert het klooster als een centrum voor religieuze activiteiten en het is open voor het publiek. Het is een populaire toeristische bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in religie, cultuur en geschiedenis.

Vesting Bourtange

 

Anatevka in Bourtange in 2017:

Anatevka in Oost-Groningen was een kleine intieme productie, naar een script van Rob de Graaf en geregisseerd door Ruut Weissman.

De voorstelling werd gespeeld door een twaalftal landelijk bekende acteurs en musici uit de cast van Fiddler on the roof, waaronder Eva van Gessel (NNT), Judith Linssen (De Appel), Hanna van Vliet ( De Tweeling ), Sarah Janneh ( De laatste Vriend van Napoleon ) en Rutger de Bekker
( Vliegende Panters ).


De spelers van Het Openluchttheater Sellingen onder regie van Hannie Dubbelman zorgden voor het randprogramma met theatrale verbeeldingen van onze cultuur en regiogeschiedenis.

Landgoed en Dinopark Tenaxx

In het dinopark staat alles in het teken van de dino. Hier leer en ontdek je alles over dino’s en de tijd waarin ze leefden. Er zijn meer dan 30 dino’s te vinden in het dinopark. Daarnaast zijn er dinoskeletten en schedels op ware grootte te zien in het museum. De kids kunnen in het Krijtwoud op zoek gaan naar de dino’s die daar verscholen staan in het bos. Let op, je kunt zomaar een dino horen brullen…! Ogen en oren open houden dus!

Wil jij een dinoskelet opgraven of met pijl en boog op dino’s jagen? Het kan allemaal in ons dinopark.

Dino’s brullen straks op landgoed in Wedde
Burcht Wedde

Burcht Wedde is gelegen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het gebied is bij uitstek geschikt voor lange wandelingen en eindeloze fietstochten. Westerwolde is een gebied met glooiende beekdalen afgewisseld door ouderwetse coulisselandschappen.

De burcht doet vooral dienst als Kinderhotel Burcht Wedde, voor kinderen tot zestien jaar die het thuis niet makkelijk hebben. Zij mogen logeren in het kasteel en even onbezorgd genieten. Burcht Wedde is voor het publiek open op afspraak voor feesten en partijen. Hierbij is te denken aan trouwerijen, vergaderingen, lunches, diners, rondleidingen en excursies.

 

Het Openluchttheater Sellingen is een populaire locatie voor live-optredens, waaronder muziekconcerten, theaterproducties en andere culturele evenementen. Het theater staat bekend om zijn unieke buitenlocatie en de natuurlijke schoonheid van de omgeving, wat het tot een geweldige plek maakt om live-optredens mee te maken. Of je nu een plaatselijke inwoner of een bezoeker bent, een bezoek aan het Openluchttheater Sellingen is zeker een onvergetelijke ervaring.

Openluchttheater Sellingen, gelegen in een bosrijke omgeving. Capaciteit ca. 250 zitplaatsen. 

De laatste jaren zagen we voorstellingen die geïnspireerd waren op lokale/Westerwoldse verhalen. Er waren voorstellingen over b.v. het begin van de Gaswinning (Het Gas Nam in 2016), Geertje Gepkea Trenning, prinses van Veele in 2017. In 2018 en 2019 waren het ‘Omkijken’ en ‘Harm Heisa, stille getuige. Al deze verhalen zijn geschreven en geregisseerd door Hannie Dubbelman.

Het Gas Nam
Geertje Trenning
Omkijken
Harm Heisa